Zeeland weekend 2018

Vrijdag 21 september

Zoals ieder jaar vertrekt een aantal leden van “Duikteam de Achterhoek” aan het eind van september naar Zeeland om daar een weekend door te brengen. Sommige duikers nemen hun partners of een introducee mee. Dat maakt het nog gezelliger.

De eerste “Zeelandgangers” vertrekken vrijdag rond een uur of tien in de richting van “De Witte Boulevard” (https://www.witteboulevard.nl/). Een paar hele vroege vogels zijn dan al op weg om onderweg een duik in het Oostvoornse meer te nemen. Het weer houdt zich, op één bui na, goed tijdens de rit.

We worden, zoals altijd bij de Witte Boulevard, weer heel enthousiast door Lydia en Leendert ontvangen. We krijgen de sleutels van het huis en zoeken onze kamers uit. We doen vast boodschappen en vullen de koelkast…natuurlijk ook met de nodige “deco-biertjes”.

Tegen etenstijd is bijna iedereen er. We lopen naar “De Buren” om daar een frietje of iets anders ongezonds, maar oh zo lekker, te gaan eten. Een paar duiken aan de overkant van de straat een restaurant in: “Je bent in Zeeland, dan moet je toch ook mosselen eten” was de kreet. Na het eten, gaan we thuis koffie/chocomel drinken met door één van onze leden ouderwets met de hand geklopte slagroom. Dan wordt er door een stuk of vijf leden nog een wandeling naar het strand gemaakt. Met deze harde wind is het goed uitwaaien.

Even uitwaaien op het strand.Brevet "Advanced Open Water" gekregen.

In de loop van de avond krijgen twee leden hun “Advanced Open Water” brevet door de instructeur uitgereikt. Er wordt nog gezellig gekletst, maar uiteindelijk zoekt iedereen zijn bed op.

Bij Dreischoor Gemaal.Tijdens het eten hield hij de boel goed in de gaten.

 

 

Wil je meer te weten komen over ons weekend, klik hier. je komt dan op onze Facebook pagina. daar zijn ook meer foto’s.