Informatieochtend “Duikteam De Achterhoek”.

Onze stand is klaar...nog even de laatste dingen doornemen bij een lekker kop koffie!
Onze stand is klaar…nog even de laatste dingen doornemen bij een lekker kop koffie!
Briefing van onze instructeur.
Briefing van onze instructeur.

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 4 november is “Zwembad Jaspers”  (http://www.zwembad-jaspers.nl/te Winterswijk,  niet alleen het toneel van zwemmers, maar ook van een informatieochtend van “Duikteam De Achterhoek”.

 

 

Een aantal enthousiaste medewerkers van zwembad Jaspers.
Een aantal enthousiaste medewerkers van zwembad Jaspers.

 

 

 

Het is mede aan de enthousiaste medewerkers van zwembad Jaspers te danken dat we kunnen terugkijken op een hele geslaagde middag.

 

 

 

We laten mensen door middel van een proefduik, kennis maken met het gewichtloos in het water zweven en het onder water ademhalen.

Voor het eerst zweven met het trimvest onder vakkundige begeleiding.
Voor het eerst zweven met het trimvest onder vakkundige begeleiding.
Het gaat allemaal prima...OKË!
Het gaat allemaal prima…OKË!

 

 

 

 

 

 

In het zwembad worden de vesten, ademautomaten en luchtcilinders klaargemaakt voor gebruik. Vinnen en duikmaskers worden op maat uitgezocht. De proefduikers krijgen op de kant door onze instructeur (https://www.facebook.com/IGNIStrainingenadvies/) de basisregels uitgelegd voordat ze in het water de vesten aandoen.

 

 

 

Eerst staand in het ondiepe gewoon boven water door de automaat ademen, dan net met het hoofd onder water door blijven ademen en vervolgens op de knieën nog steeds in het ondiepe. Het is een beetje onwennig zo’n eerste keer, maar de proefduikers hebben het snel onder de knie. Dan gaan ze voor het eerst echt zweven. Onder leiding van onze deskundige begeleiders, maken ze hun eerste duik. De begeleiders zorgen er niet alleen voor dat er tijdens de duik bij de proefduikers de nodige lucht in en uit het “trimvest” gaat, maar ook beantwoorden ze de vele enthousiaste vragen die door de proefduikers gesteld worden.

De proefduikers zijn zonder uitzondering heel enthousiast. “Dat is cool zeg…wat een fantastische ervaring” en woorden van gelijke strekking krijgen we te horen…we kunnen het er alleen maar volmondig mee eens zijn.

Dan is het alweer tijd om te stoppen, de tijd vliegt voorbij. De cilinders moeten weer gevuld worden en de spullen opgeruimd. Daarna is er toch ook nog even tijd om aan het inwendige van de mens te denken.

We kunnen terugkijken op een heel erg geslaagde en goed bezochte informatieochtend.

Wil je meer foto’s zien, klik  hier. Je komt dan op onze Facebook pagina.