Informatiedag in zwembad Jaspers

Informatiedag Duikteam De Achterhoek in zwembad Jaspers.

Met de geweldig enthousiaste medewerking van het team van zwembad Jaspers in Winterswijk (http://www.zwembad-jaspers.nl/) heeft “Duikteam De Achterhoek” zondag 15 oktober een hele succesvolle informatie dag gehad.

We hebben mensen door middel van een proefduik, kennis laten maken met het duiken, het onder water ademhalen en gewichtloos zijn.

informatiedag Duikteam De Achterhoek
De informatie stand.

Na het inrichten van de informatiehoek is er voor de leden van het duikteam nog even tijd voor een kop koffie .

Daarna worden in het zwembad alle sets (vesten, luchtcilinders en ademautomaten) opgebouwd. Anouk maakt de onderwater camera klaar om de proefduiken vast te leggen.

informatiedag
Iedereen in het water.

Nadat de proefduikers instructies, vinnen en maskers hebben ontvangen, gaan ze met  hun begeleiders het water in. Daar worden de vesten omgedaan. Dan voor het eerst met het hoofd onder water en door blijven ademen. Het is een fijn gevoel als je dan de rand van het bad nog even kunt blijven vasthouden.

 

informatiedag
Onder water blijven ademhalen…best moeilijk de eerste keer!
Informatiedag
Geweldig!

 

 

Als je daaraan gewend bent, ga je voor het eerst zweven in het water. Het is altijd geweldig, maar zeker de eerste keer. Het “super, geweldig, fantastisch” is iedere keer te horen zodra de proefduikers weer boven water komen.

Wij kunnen terug kijken op een zeer geslaagde en goed bezochte dag.

Als je meer foto’s van onze informatiedag wilt bekijken, klik dan hier. Je komt dan op onze Facebook pagina, waar ook de onderwater foto’s staan.