2017 Zeelandweekend van Duikteam De Achterhoek

Het weekend van vrijdag 22 september t/m maandag 25 september is voor Duikteam De Achterhoek  alweer een fantastisch weekend geweest. Niet alleen vanwege het prachtige weer, maar ook vanwege de altijd geweldige sfeer. Helaas hebben een paar dagen geleden twee mensen moeten afzeggen. Dit brengt het aantal deelnemers (leden en introducees) op twintig.

Ons "thuis" voor dit weekend.
Ons “thuis”voor dit weekend.
Nieuwe foto.
“The making of” een nieuwe foto van het Duikteam bij De Kabbelaar.

 

 

 

 

 

De accommodatie van “De Witte Boulevard” (https://www.witteboulevard.nl/) is ons -zoals altijd- uitstekend bevallen, evenals de gastvrijheid van Lydia en Leendert Verbiest.  We hebben weer op verschillende locaties dag- en nachtduiken gemaakt. Bij de foto’s op onze Facebook pagina staan de duikplekken vermeld. Klik hier om  naar die pagina toe te gaan.

Een paar leden hebben terug gedacht aan dit weekend en paar regels op papier gezet:

Na de duik.
Na de duik…koffie met een stroopwafel.
Dreischor
Dreischor

 

 

 

 

 

 

Van Bas

Samen met vader ben ik 5 jaar geleden begonnen met een opleiding tot duiker, het was leuk en makkelijk te begrijpen met wekelijkse lessen vlogen we door de stof en konden we zo het water in met de basiskennis om het duiken te proberen.

In het begin wekelijks in het zwembad geoefend, bekend raken met de uitrusting maar, dat ging haast vanzelf voor mij en mijn vader.

De eerste buitenduiken waren wel heel erg wennen, de kou, het zicht en het buiten zijn waren allemaal elementen waar we wel even tijd voor nodig hadden om aan te wennen.

Nu 5 jaar later denk ik af en toe nog graag terug aan die tijd, hoe onkundig ik toen probeerde onder te komen. Nu zie ik andere mensen daarmee moeite hebben en hetzelfde doormaken als ik.

 

Duikleider.
De gegevens aan de duikleider doorgeven.
Nachtduik Den Osse Kerkweg.
Nachtduik Den Osse Kerkweg.

 

 

 

 

 

 

Het is een prettige vereniging om mee op te trekken, we lachen met elkaar en beuren elkaar echt op, ze zijn voor mij een groep vrienden meer dan verenigingsleden, we kennen elkaar en helpen elkaar.

We hebben allemaal het duiken met elkaar gemeen maar dat is niet het enige waar de vereniging om draait en dat maakt dat ik me erg welkom voel, daarom zou ik de vereniging aanraden aan alleen mijn beste vrienden.

 

 

Van Aafje

Een plons en toen was het stil. Stilte, behalve je ademhaling. Zwevend door de stilte en plots uit het niets een eilandje. Wat zou daar inzitten? Voorzichtig zweef je over de rand. Om door een boze bewoner met een dreigend geklik van de schaar van huis weggejaagd te worden. Pottenkijkers houden kreeften niet van. Mopperend verdwijnt hij in zijn huis als de gluurders niet weg gaan. Je bewonderd de mooie plantjes in zijn voortuin, ze lijken te leven, en dan doen ze ook. Schitterende anemoontjes wuiven je te gemoed.

Grote zeenaald.Grote zeenaald.

De tijd…staat stil en toch vliegt hij. Je moet naar boven je hebt niet genoeg lucht om hier te blijven. Je moet de wondere wereld weer verlaten met zijn wonderlijke bewoners. Eenmaal boven, daar is het lawaai van je eigen wereld weer. Met de zon boven je hoofd. Duiken in Zeeland. Wat is dat toch mooi.

Van Marvin 

Al eerder had ik van meerdere mensen gehoord wat ik onder water aan zou kunnen treffen. Ondanks dat, was ik eigenlijk met stomheid geslagen dat die kreeften en krabben echt zo groot waren.

Verder heb ik nog grote zeesterren en diverse kleine beestjes gezien.
De accommodatie was super. Genoeg wc’s en douches voor iedereen.
De duik op het eind van de middag was de mooiste tot nu toe mede omdat het onder water al begon te schemeren. De tune van “Jaws” onderwater tegen je buddy neuriën  maakt alles nog net iets spannender.

Het is een super gezellige BBQ.
De BBQ is een succes.

 

Ook het deco bier en de BBQ lieten zich zoals altijd bij Duikteam De Achterhoek goed smaken.

Super weekend gehad.

Bas Holtslag nog bedankt dat je zoveel duiken met me hebt gemaakt.
De rest allemaal bedankt voor mijn eerste duikweekend in Zeeland.