Open Water Diver (OWD)

Open Water Diver (OWD)

De Open Water Diver duikopleiding geeft plezier en is de basis opleiding voor het zelfstandig duiken met een buddy. Dit brevet is je entreebewijs voor de fascinerende, kleurrijke wereld die zich onder de waterspiegel bevindt.

Tijdens de opleiding voor Open Water Diver wordt de veiligheid van de duikers gewaarborgd. Wij werken volgens het modulair principe. Dat houdt in dat de lesstof stapsgewijs wordt behandeld. We staan dan ook garant voor een optimaal leerproces van de deelnemers.

Onze instructeurs zijn deskundigen met ruime praktijkervaring en uitstekende didactische vaardigheden. Hierdoor kan een ieder in zijn eigen tempo de stof tot zich nemen. Bij ons staat persoonlijke aandacht centraal, zowel tijdens als na de opleiding of training.

De opleiding bestaat uit 4 theoriemodules, 6 zwembadmodules, 3 buitenwatermodules en 1 onafhankelijk geplande duik. Onze instructeurs zullen alle oefeningen en technieken net zo lang met je doornemen tot je het niveau hebt bereikt dat nodig is om in aanmerking te komen voor je eerste internationale sportduikbrevet: het Open Water Diver brevet van IDD.

Met je IDD Open Water Diver brevet op zak kun je, samen met een buddy, overal ter wereld je persluchtcilinder(s) laten vullen, duikmaterialen huren, deelnemen aan duikevenementen en genieten van de schoonheid en rust van het onderwaterleven.

Voorvereisten:

  • aantoonbare zwemvaardigheid
  • minimum leeftijd 14 jaar
  • goedgekeurde medische verklaring
  • bij minderjarigheid: goedkeuring door ouders/voogd