Advanced Open Water Diver (AOWD)

Advanced Open Water Diver (AOWD)

Na de Open Water Diver opleiding kan men zich verder ontwikkelen in de duiksport.

De Advanced Open Water Diver opleiding is bedoeld om je nader kennis te laten maken met verschillende aspecten van de duiksport. Tevens worden de duiktechnische vaardigheden naar een hoger niveau gebracht. Deze opleiding wordt gegeven volgens dezelfde modulaire opzet als de Open Water Diver opleiding en bestaat ook uit theorielessen en buitenwaterduiken.
Het grootste gedeelte van deze opleiding zal besteed worden aan:

Drijfvermogen
Het onderwaterleven is kwetsbaar. Daarom is het van groot belang dat je als duiker over goede trimtechnieken beschikt. Door het toepassen van de juiste trimtechnieken heb je op elke diepte een goed drijfvermogen. Hierdoor blijf je onder water los van bodem, wanden, rotsformaties, enzovoort. Hier wordt tijdens de Advanced Open Water Diver opleiding nog dieper op ingegaan.

Natuurlijk navigatie en Kompas navigatie
Hierdoor bepaal je onder water nog gemakkelijker je positie en vind je de weg naar het duikdoel sneller terug. Door omstandigheden kan het gebeuren dat natuurlijke navigatie niet volstaat. Een kompas biedt in dit soort omstandigheden een uitkomst. Met dit instrument kun je een bepaalde richting bepalen en handhaven.

Diepduiken
Je maakt een duik naar een grotere diepte, waardoor je echt kennismaakt met de invloeden van de druk op je lichaam.

Opsporing & Markeren
In dit deel word je ingewijd in de grondbeginselen van het opsporen en markeren van objecten onderwater. Bij recreatief opsporing en markeren kun je als duikdoel een voorwerp nemen waarvan bekend is dat het op een bepaalde locatie ligt.

De behandeling van deze onderwerpen is bedoeld als uitbreiding op de basisopleiding alsmede om een indruk te krijgen van de diversiteit van specialisatieopleidingen (specialties).

Het zwaartepunt van deze opleiding ligt op de praktische vaardigheden.
De Advanced Open Water Diver opleiding is een echte “doe” opleiding, waarin het maken van duiken voorop staat. Op deze manier vergroot je de duikvaardigheden en maak je tegelijkertijd kennis met andere aspecten van de duiksport.

Kosten advanced duikcursus
De kosten voor deze cursus bedragen € 255,- per persoon, dit is inclusief theorie- en praktijklessen, boek en brevet.

Voorvereisten:

  • in het bezit van het IDD Open Water Diver brevet of een equivalent
  • minimaal 8 geregistreerde duiken gemaakt na het behalen van het Open Water Diver brevet. (Geen opleidingsduiken)
  • minimum leeftijd 14 jaar
  • goedgekeurde medische verklaring
  • bij minderjarigheid: goedkeuring door ouders/voogd